fbpx

Det er aldrig for sent – men hvorfor vente til i morgen?

Som det kinesiske ordsprog siger: Hvis ikke vi ændrer retning, ender vi der, hvor vi er på vej hen. Skal du skifte retning? 

Hvis du ser 30 år frem, er du så glad, for det liv du har levet? Har du brugt dit dyrebare liv, til det der gjorde dig glad?

 

Jeg tror på, at vi skal sætte os selv i førersædet – være vores egen livsleder.

Har du taget aktiv stilling til, hvad du ønsker?

Hvis ikke du sætter dig et mål, må du finde dig i, at være en ressource for dem der har.

Jeg gør det helt sikkert i morgen

Der kan være mange grunde til at vente. Men hver eneste dag er dyrebar. Der er ingen der forventer, at du med et skal ændre alt i dit liv. Det kan måske slet ikke lade sig gøre, når man skal tænke på praktik, logistik, relationer, økonomi osv.

Men hvad er EN lille ting du kan gøre anderledes. Et lille skridt, der vil give DIG mere glæde i hverdagen.. Er det, at du får fem minutters frisk luft hver dag? At du får nogen til at gøre rent? At du hører et bestemt stykke musik for fuld styrke?  At du trækker vejret? Hvad kan du gøre?

Hvad kan du ændre i dit arbejdsliv?

Hvad kan du gøre på dit job? Skal der ryddes op i arbejdsopgaver, skal du være bedre til at sige nej eller bedre til at melde dig til? Er det dig der bruger andre til at nå dit mål, eller er du ressourcen?

Vi bruger alt for mange timer på jobbet hver uge. En ting, er de timer vi fysisk befinder os på arbejdet, oveni det kommer de timer vi mentalt bruger på at bekymre os eller ærgre os over utilfredsstillende arbejde, eller ubehagelige kolleger.

Det er ikke okay. Der er ingen grund til at se tiden an. Ingen grund til at udsætte til efter juleferien. Tag handling. Nu.

Hvad kan du ændre i dit privatliv?

Hvordan prioriterer du dit privatliv? Har du overhovedet et? Går døgnets 24 timer op i fysisk og mentalt arbejde, eller har du også et liv derudover? Hvornår har du sidst været sammen med vennerne, været i skoven eller inviteret din bedre halvdel på date?

Vi bruger rigtig mange timer på logistik, praktik og hverdag. Husker du også at LEVE? Det er faktisk nu.

Tag førerjakken på i dit liv og bevæg dig i den retning som DU ønsker.

Okay, nu går jeg i gang

Så skriv følgende:

  1. Hvad er du god til?
  2. Hvad synes du er sjovt?
  3. Hvad giver dig energi?
  4. Hvad falder dig naturligt?

Reflekter nu over hvor ofte du gør ovenstående?

Kig på din liste over det, der gør dig glad.
Hvad er 1 – bare 1 ting, du kan gøre mere af?

Sæt i kalenderen hvornår du gør det – eller også så gør du det bare nu.

Skriv og lad mig høre hvordan det går.

Birgit Ritter

Leave a Reply