fbpx

Ledelse anno 2020, Selvbevidsthed

Ledelse anno 2020, Selvbevidsthed

Selfconsciousness eller bare selvbevidsthed

Ønsker ledere i dag en langvarig succes, er det ikke nok at tænke på salgs-resultatet her og nu. De bliver nødt til at have et bredere perspektiv, hvis de også vil have succes om 6, 12 og 24 måneder.

De bliver nødt til at vågne op.

Mange ledere har heldigvis opdaget, at hvis deres Ego styrer får de kun succes kortvarigt. Der er grænser for, hvor længe vi accepterer en diktatorisk og kynisk leder.

Når jeg hører forskellige eksperter i ind- og udland tale om ledelsesparadigmer, er der bred enighed om, hvad der i dag er nødvendigt, for at få succes.

Du skal have fokus på de 5 følgende områder:

  1. Goal orientation
  2. Selfconsciousness
  3. Authencity
  4. Curiosity
  5. Balance

I dette indlæg taler jeg lidt om hvad selvbevidsthed er.

 

Bevidste ledere taler med integritet, leder med autencitet og tager ansvar.
De lytter med det formål at forstå, reflektere og derefter svare på forespørgslen.
Det gør de ved at være i kontakt med sig selv og verden omkring dem.

Kilde: Forbes

 

Som Jim Dethmer forklarer i sin bog, “The15 Commitments of Conscious Leadership” handler ubevidste ledere reaktivt og deres Ego styrer ofte showet.

Gør som du siger

Hvad er reelt vigtigt for dig? Tyrone O’Neill, chefen for en større amerikansk virksomhed spurgte folk til et foredrag. Hvad er det egentlig, du prøver på at opnå?

Han sagde at hvis du ønsker et højere engagement og mere gennemslagskraft skal du blive bevidst om dine egne personlige værdier. De er langt vigtige end virksomhedens værdier. Succesfuld ledelse starter altid med hvem du er og ikke hvem virksomheden er.

 

Bliv mere selv-bevidst

Det handler ikke om at blive den bedste udgave af dig selv. Du skal “bare” finde ud af hvem du er.

At blive bevidst om det, er uden tvivl det bedste du kan gøre, for at forbedre din ledelse.

Det er her du kigger på dig selv, ikke bare som leder, men som et helt menneske. Du kender måske allerede dine styrker og svagheder, men er du opmærksom på dine tanker, følelser og motiverne bag?

Når du kan begynde at observere dette, kan du også at bruge det. Start med at spørge dig selv hvor tilfreds du er med de forskellige dele af dit liv. Kærligheden, økonomien, relationen til venner, relationen til din familie og dine børn. Hvor tilfreds er du med din fritid, hvis du overhovedet har nogen. Hvilke områder kunne godt være bedre?

Del ud af dine reflektioner. Del ud af dig. Lur mig, om ikke mange af dine kolleger, venner osv. kan nikke genkendende til meget af det.

Hvad kan du bruge det til?

Selvbevidsthed handler om at du en gang for alle skal være både modig og ærlig. Du skal kigge indad og stiller skarpt. Find ud hvad du i virkeligheden er rigtig god til. Hvor er det dine spidskompetencer ligger? Og hvad er det du ikke er den skarpeste til. Hvilke opgaver bruger du ekstra meget tid på?

Du er ikke verdensmester til det hele.

Med den indsigt kan du nu begynde at ansætte de medarbejdere der supplerer dig, fremfor dem der ligner dig.

Du kan undgå at begå de fejl, som har gjort har flere gange (Eks. ikke haft styr på økonomien).

940 788 Ritterhuset